forts. Agnetas bakgrund

Förutom den praktiska hundkunskapen har jag läst hundpsykologi och etologi, kommunikation och näringslära.
Min första labrador retriever köpte jag 1965 och har sedan dess varit rasen trogen, men har också haft schäfer, shiba, schnauzer parallellt med labradorerna och grosser schweizer sennenhund en kortare tid. Jag har alltid ivrat för att arbeta praktiskt med mina hundar som t ex lydnad, spår, jaktträning samt delta i utställningsverksamhet.
Tävlat har jag gjort med mina hundar i lydnads-, bruks- och jaktprov samt utställningar – med blandade resultat

Inackorderingar av hundar har jag haft under längre och kortare perioder, som t ex storpudel, kelpie, schipperke, rottweiler och samt hundar av de egna raserna.

Jag har också ägnat mig åt problemhundsarbete. 

Eftersom jag har ridit periodvis mellan 1960 – 2000 samt haft fårskötsel hemma på gården och naturligtvis katter, har jag fått en bred kunskap om djur i allmänhet och flockdjur i synnerhet. Både hundar, hästar och får är flockdjur och mycket beroende av varandra. De har en hel del likheter. De är beroende av en mentalt stark men vänskaplig ledare, de tar väl hand om sin avkomma och de umgås gärna med människor.
I det ”civila”, dvs utanför hundverksamheten, har jag bland annat arbetat som låg- och mellanstadielärare. För det arbetet ingick pedagogik- och psykologistudier. 

Tillbaka till bakgrund